Skip to main content

Van Oirschot Maatkeukens:
“De passie om een keuken op maat te maken”

“Ik geniet elke dag van mijn werk. Ik kan mijn creativiteit volledig kwijt in het op maat maken van keukens. Niet voor niets heet mijn zaak daarom dan ook ‘Van Oirschot Maatkeukens’, zegt eigenaar Stan van Oirschot, die druk doende is met het afwerken van een kookeiland in zijn werkplaats aan de Molenstraat 12 in Diessen. “Voor mij geeft de naam Maatkeukens precies aan waar ik voor sta: maatwerk in keukens.”

Historie

Stan volgde een opleiding tot allround interieurbouwer en trad ruim tien jaar geleden in dienst bij een interieurbedrijf. “Bij interieurbouw gaat het altijd om de details, maatwerk dus. Ik vond het geweldig werk. In de praktijk leer je het vak tot in de puntjes beheersen. In mijn vrije tijd ging ik ‘hobbyen’, ontwikkelde ik me verder, ging extra scholing volgen. Toen mijn schoonmoeder me vroeg of ik een keuken op maat voor haar kon maken nam ik die uitdaging aan. Ik heb er wel van wakker gelegen. De mond-tot-mondreclame deed de rest. In 2013 nam ik het besluit de voorbereidingen voor een eigen bedrijf te starten: Van Oirschot Maatkeukens. Dat vergde grote investeringen: een bedrijfshal, een machinepark. In februari 2014 ging de deur van mijn keukenwerkplaats voor het eerst open. Gelukkig waren er opdrachtgevers genoeg. Veel starters op de woningmarkt weten me te vinden. Voor een redelijke prijs maak ik de keuken die bij hen past.

Van Oirschot Maatkeukens is een bedrijf met weinig overheadkosten. Daar profiteert de klant dus van mee. Onze orderportefeuille is goed gevuld. Als het moet kan ik heel snel leveren, binnen een paar weken!”

Maatkeukens: iedere keuken is anders

Werkwijze

Maatkeukens levert keukens op maat voor elk budget. Iedere keuken is anders en wordt in de eigen werkplaats met de hand gemaakt in iedere gewenste grootte, vorm en stijl, van strak en modern tot landelijk, van hoekkeuken tot woonkeuken. De keukens hebben ieder een eigen sfeer. Bij keukens met een industriële uitstraling mag de apparatuur gezien worden, houten keukens zijn erg gewild vanwege de natuurlijke, warme uitstraling. De keuken moet echt passen bij het karakter van de woning en de functie die hij in de woning heeft. Is de keuken alleen de plek om te koken of wil men liever een woonkeuken, waar ook in geleefd wordt?

Het ambacht staat centraal. Van Oirschot Maatkeukens gebruikt oerdegelijke materialen met FSC keurmerk. Wilt u de indeling van de laden anders, wilt u een ander formaat keukenkasten, een groter aanrechtblad, veel kastruimte, wilt u kleuraccenten in uw nieuwe keuken aanbrengen? Wij realiseren dat voor u. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een neutrale, tijdloze keuken en met details als bijzondere grepen of mooie kranen het verschil maken. Kiest u voor een greeploze keuken dan komt het lijnenspel van de keuken mooi tot zijn recht.

Ook de materiaalkeuze is maatwerk zoals bijvoorbeeld de keuze van het aanrechtblad. Dat blad is een blikvanger in de keuken. Wilt u een blad met sfeer en uitstraling of kiest u voor functionaliteit of juist voor een combinatie van de twee? Gaat de voorkeur uit naar een blad van composiet, rvs, graniet of nog iets anders? Wij kunnen u deskundig adviseren.

Maatwerk hoeft niet duur te zijn. In een vrijblijvend gesprek bij de klant thuis, meestal willen de klanten dat ’s avonds, worden de wensen geïnventariseerd en de mogelijkheden besproken. De stijl van iedere keuken moet aansluiten bij de smaak van de opdrachtgever. Op basis van uw wensen en onze mogelijkheden maakt van Oirschot Maatkeukens een 3-d-ontwerp dat met de klant besproken wordt en wordt er een richtprijs gegeven. U weet bij ons precies wat uw keuken kost en wordt niet verrast door bijkomende kosten.

Als de opdracht verleend is gaan we meteen voor u aan de slag. Want u wilt u maatkeuken immers zo snel mogelijk geleverd hebben, nietwaar?